4. raporlar ilgili kafası karışanlar olmuş. Aşağıdaki açıklamaların aydınlatıcı olmasını umuyorum:
- 1. soru için teorik bir şekil çizeceksiniz. Akım ölçmediğinizin farkındayım. Soru onu sormuyor zaten. Potansiyellere dayanarak kim daha soy, kim daha aktif onu gösterin. Akım değerleriniz şematik olarak nereye denk geliyor göstermeniz yeterli. Değere gerek yok. E vs. log i diyagramlarını çizerken, ilk olarak A metali için ayrı, B metali için ayrı çizeceksiniz. Sonra "A ve B metali arasında bağlantı var" durumunu çizeceksiniz. Eğer nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, Bölüm 6.3'ü tekrar okuyun.
- 7. soruda da akım değerlerini zamana bağlı olarak ölçmüştünüz. Dengeye hangi potansiyel ve hangi akım değerlerinde ulaştınız? Denge potansiyeli ve denge akım değeri, korozyon bağlamında hangi kavramlara denk geliyordu? Elinizde gerekli tüm veriler var.
- ST37 için alan 1.5 cm2. Pirinç için 0.75, 1.5 ve 2.25 cm2'lik alanlar kullanmışınız gibi hareket edebilirsiniz. Bakır kullanan gruptaki arkadaşlarınız da pirinç gibi aynı alanlar (0.75, 1.5 ve 2.25 cm2) üzerinden hesap yapacak. Buna göre (katot alanı)/(anot alanı) değerlerini ifade etmeyi ve buna göre yorum yapmayı unutmayın.
- Deneysel sistemlerinizi tanımlarken, mutlaka ve mutlaka hangi metal anot, hangi metal katot gibi davranıyor yazın. Buna göre olası anot ve katot reaksiyonlarını tanımlayın. Okuduğunuz akım değerlerinin işaretlerinin ne ifade ettiği üzerine biraz düşünün ve onu belirtin.
Kolay gelsin,
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.